De Snack van de maand - SSE

Sponsors

De Snack van de maand

Dag vrienden en vriendinnen van voetbalclub SSE!

Mijn naam is Jim Wijnen, keeper bij SSE en ik vond het jammer dat er sinds het moment dat ik bij SSE kom weinig veranderd is in het snack-assortiment. Na die 20 jaar werd het tijd om wat meer variatie is het assortiment te creëren…

Vandaar het nieuwe concept: Snack van de Maand

In deze rubriek verrassen wij jullie iedere maand met een nieuwe én overheerlijke snack! De snack met de beste score verschijnt vanaf 2024 vast op de menukaart!

Deze maand: De Kipburger!

Dag voetbalfanaten van SSE!

Deze korte maar ook zeer belangrijke laatste maand kan een nieuwe snack van de maand zeker niet ontbreken dit keer een veel aangevraagde snack die zeer populair ligt bij de jongeren onder ons…

Namelijk de kipburger!!

Maar wat is de kipburger…?

Een kipburger is gemaakt van gekruid kippenvlees gevormd in een ovaal en gepaneerd met oranje panade en daarna voorgegaard. Klinkt natuurlijk allemaal heel logisch verder heb ik verschillende firma’s opgebeld om meer informatie te krijgen over de kipburger maar dat blijkt een groot geheim te zijn natuurlijk heb ik het niet hier bij laten zitten en ben ik dit weekend een kleine tour wezen maken door Duitsland om meer te weten te komen van de (kip)hamburger!

Wist je dat…

De term hamburger moet je niet zien als ham-burger, maar Hamburg-er.

Het woord kwam oorspronkelijk uit het Duits, en betekende alleen maar dat het uit Hamburg komt, omdat het gerecht daarvandaan kwam.

Het gerecht kwam via immigranten in Amerika terecht en werd daar erg populair. De Amerikanen hebben dit woord overgenomen, maar interpreteerden het verkeerd, zij dachten dat de eerste lettergreep sloeg op het vlees ham. Daardoor dachten zij dat het een samenvoeging was van ham en burger, en zijn burger toen als woord gaan zien, en dat later gaan toepassen op andere gerechten.

Kleine weetjes uit de hoge hoed!

Je kunt niet naar een kip toegaan zonder dat ze jou ziet. 

-Een kip kan 15 jaar oud worden.

- Het kraaien van een haan kan soms wel van 2 kilometer ver te horen zijn.

- Een kip met rode oorlellen legt meestal (licht)bruine eieren en een kip met witte oorlellen leggen witte eieren.

Wat vind jij van de Kipburger? Laat hier jouw mening achter! 

Aan het einde van de maand wordt het gemiddelde cijfer genomen, waarna het eindcijfer opgenomen wordt in het snackklassement!

Het snackklassement:

1. Mexicano 8.1
2. De Satérol 7.5

Snack van de Maand
* = verplicht
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!