Sponsors

De frikandellentest door pijl

Vanwege de coronamaatregelen is het momenteel niet mogelijk kantine's te bezoeken. Onze snacksommelier blijft ondanks dat, steevast recensies uitgeven. Helaas kunnen we deze recensies echter niet meenemen in het algemene klassement.

Binnen SSE hebben we een ware "snacksommelier". Verzorger van het eerste, Bart van Wilderen (beter bekend als Pijl), staat er om bekend een ware "snackspert" te zijn. Met name de frikandel valt bij Pijl in de smaak.

Reden genoeg om de te bezoeken kantines eens het vuur aan de schenen te leggen. Gedurende het seizoen zal Pijl tweewekelijks het broodje frikandel van de uitkantine testen. Dit zal gebeuren op de volgende punten:

  • Bestelervaring: Hoe wordt de bestelling ervaren?
  • Bite: Is de Frikandel knapperig genoeg?
  • Broodje: Is het broodje niet te droog?
  • Textuur: Hoe is de textuur van de frikandel en het broodje?
  • Saus: Hoe bevallen de sauzen?

Uiteraard volgt er ook een overall score, waarmee de bezochte kantines gerangschikt worden.
24 oktober 2021 - SJVV - Sportpark den Dreef

Jaa mensen, het is weer zo ver!!! Het is tijd om weer ouderwets zo'n bruine staaf vol geluk of ellende langs de immer kritische meetlat te leggen. Dit keer zijn we weer neergestreken in Sint Jozzef. Voor deze editie had ik mn dunschiller achter in mn kontzak gestoken want ik had in eerste instantie nog n ferme appel met SJVV te schillen. Ter herinnering, vorig jaar werd de serieusheid van deze rubriek door een norse SJVVer in twijfel getrokken toen ik voor n gesloten kantinedeur kwam te staan door de coronamaatregelen en moest ik t maar doen met n broodje kaas. Als ik hieraan terug denk lopen de rilingen nog over mn rug.

Nou ter zake en ik houd t kort want er moet mij nog iets anders van t hart. De bestelervaring: na aftrek van de beloofde puntenmindering van vorig jaar, krijgt SJVV hiervoor 6 punten, t personeel was vriendelijk en t kantine interieur verkeerde in verrassend goede staat, de aanblik van de kantine aan de buitenkant doet dus anders vermoeden. Aan de bite en textuur mag ik ook ruime punten toe kennen, t delleke hapte fijn weg. Het broodje was geschikt om het bruine genot er in de lengte in te leggen 8 punten dus. De saus: hellmann's mayo uit een 10 liter emmer met pomp, slechts 10% vet, voor de gezonde snacker dus, harstikke prima.

En nou wat echt belangrijk is. Ik ken een verhaal van, Henry Tandy, een Engelse soldaat uit WO1 die oog in oog kwam te staan met Adolf Hitler, de kans had om hem neer te schieten maar het niet deed. De volgende aankomende gebeurtenis is in dezelfde mate levensveranderend voor zowel de mensen in Dend als in Meijel. Vriend van de show en onze aanvoerder afgelopen wedstrijd Bram Respen, gaat op tweede date.  Als gevoelsmens moet ik eerlijk bekennen dat de tranen mij over de wangen rollen van geluk terwijl ik dit schrijf. Ik vind het prachtig om te zien dat er toch op ieder potje n dekseltje past en ik wil Voorn vanuit hier ook ontzettend veel succes, plezier en n hoop liefde toewensen. Normaal gesproken zeg ik blijf jezelf, maar dat is in dit geval niet verstandig.

Conclusie van deze week is dat er dus 3 winnaars zijn. SSE met de eerste 3 punten van t seizoen. SJVV met een fraaie score in t snackklassement.

En Voorn aka Bram Respen met t aan de haak slaan van de nu al dapperste vrouw van deze regio.

Groetjes de snackspert.

3 oktober 2021 - Stiphout Vooruit - Sportpark Molenven

Ten faveure van Snackmeister Pijl heb ik (blijf graag onder de radar) mezelf naar voren geschoven om deze rubriek te vullen. Pijlepan had zichzelf afgelopen week geblesseerd op de Kartbaan. Hij ging alla Max Verstappen te keer en moest naar heat 2 dit bekopen met heftige kneuzingen aan zijn killerbody.

PS. hij is buiten levensgevaar en waarschijnlijk bij de volgende uitwedstrijd weer in optima forma💪🏼

Dan de snacktest. Stijf van de zenuwen ging ik incognito te werk niet wetende wat me te wachten stond. Daar ging ik, Mezelf naar voren gedrukt in een mierennest  van Helmonders. Gelukkig overleefd en vol zelfvertrouwen gekeken naar de menukaart.

yessss, het klassieke broodje frikandel stond op de kaart. Onder krankzinnige concurrentie van het "broodje brie" en het fancy hapje "Pulled pork".

Neffe me stond un Stiphouts  durske dusdanig naar me te staren dat ik even dacht betrapt te zijn. Oogcontact vermeden en mijn missie vervolgd. In de kroeg had ik waarschijnlijk anders gehandeld maar houd werk en privé graag gescheiden

Eenmaal aan het loket aangekomen stond een pittige muziekbox  mijn trommelvliezen uit mijn oor te blazen. Niet tactisch neergezet. Wel complimenten voor de helderheid van "de sound"

de beste jonge (pieter-jan voor het verhaal) achter loket vroeg wat ik wilde. ik zonder twijfel: "broodje frikandel aub".

"Wil je er ook saus bij?"(Pieter jan)

Op die vraag knakte ik mentaal. Ik ga da ding toch nie droog in m'n bakkes proppen. Een dikke 3 voor de bestelervaring. Wellicht wat kort door de bocht beoordeling maar zit nog wat onderhuidse frustratie van de wedstrijd.

Een goeie 6 minuten gewacht en daar was ie dan. Vers uit de vetkei en rijp om DE TEST te ondergaan:

De bite vond ik een 7 waard. prima eerste hap. Gaf de juiste experience die je verwacht bij de kantinesnack.

Het broodje een krappe 6. had wel de juiste langwerpige vorm maar beetje slappehap.

De textuur geef ik een sensationele 9. Geen idee wat er allemaal in zit (weten denk ik de meeste niet waar ze die delle mee vullen) maar het betoverde mijn smaakpapillen.

De saus geef ik een 7. Vermoed Remia mayonaise maar 100% durf ik het niet te zeggen. Werd behoorlijk overprikkeld tijdens het bestellen, dat de scherpte effe ontbrak.

Eind goed al goed: De Stiphoutse kantine komt er af met een 7.

Bij deze wil ik het stokje weer graag terug gegeven aan onze delle  koning Pijl. Machtig veel succes met de revalidatie vriend en tot de Volgende uitwedstrijd, dan staat SPV Vlierden op het menu!

12 september 2021 - Rood Wit '67 - Sportpark dn Opkikker

Yess, dames en heren, lezers en lezerinnen, sultans en sultanas en alles wat daar tussen in zit. Het heeft even op zich laten wachten maar daar zijn we weer met een nieuwe spannende zoektocht naar t beste delleke van Zuid-Oost Nederland. De eer om af te trappen is niet geheel toevallig aan de kantine van Rood-Wit ‘67 te Budel Dorplein.

Allereerst moet ik opmerken dat t kantine personeel van Rood-Wit 67 er sowieso niet helemaal lekker in zat. Ze bleken juist deze middag er voor gekozen te hebben om een wat oudere garde achter te bar te zetten. Nou vind ik het natuurlijk meer dan fantastisch dat mensen zich voor hun club inzetten maar sommige hadden het reactievermogen van een luiaard. Wisten jullie trouwens dat de meeste zoogdieren 7 nekwervels hebben naar dit bij een lui aard afwijkt? Deze hebben er namelijk 10 of 6 afhankelijk van de soort, maar dit geheel ter zijde.

De bestelervaring, om de gigantische toestroom van mensen in bedwang te houden en om te zorgen dat er geen elle lange rij voor t snackloket komt te staan is er door een verlichte geest uit Budel gekozen voor een briefjessysteem waarop je je naam en bestelling moet achterlaten. Naar mijn mening vergemakkelijkt dit de zaak niet want ik heb nog nooit 3 mensen in een keuken zo gedesoriënteerd rond zien lopen.

Toen ik mijn briefje invulde zag ik vooral paniek en wanhoop in de ogen van de kantinemedewerker die hem aannam. Nadat ik hem een peptalk en een knuffel had gegeven nam ik plaats op t terras. Ze wisten kennelijk met wie ze te maken hadden want na exact 5 minuten werd ik naar binnen geroepen door n knappe Budelse meid. Bij t snackloket stonden maar liefst 7 flessen saus die allemaal van t goede merk waren, 7 punten dus voor de saus. De frikandel zelf was te beoordelen met een diepe zucht. Dit valt op zich nog wel mee als "janken van ellende" en "springen van geluk" de twee uiterste zijn.

T was n gemiddeld delleke dus, daarom een 5 en een 6 voor bite en textuur. Op het broodje hadden ze wel vooruitgang geboekt, deze werd voor mijn ogen met een gigantisch broodmes precies goed open gesneden, wat ik wel kon waarderen. Wat ik niet kon waarderen is dat er kennelijk niks is gedaan met het vriendelijke doch dringende verzoek van vorig jaar om frikandel niet meer met een c te schrijven. Ik weet niet welk taalkundig genie daarachter zit maar pas t alsjeblieft aan, kleine moeite, groot plezier. Al met al komt de frikandel uit Budel er vanaf met een nette 6 na een beladen pot voetbal. Ik wens de spelers van Rood Wit ‘67 t beste toe in t verdere verloop van de competitie.

Groetjes de snackspert

 

Tussenstand Vereniging Overall-cijfer
1. SJVV 7.2
2. Stiphout Vooruit 7
3. Rood Wit'67/PLUS (Beker) 6
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!