Sponsors

Veelgestelde vragen kantinedienst

Voor (bijna) alle vragen rondom de kantinedienst waar je graag een antwoord op wil hebben we op deze een antwoord geformuleerd. Mocht je nu toch nog vragen hebben over de kantinediensten, dan kun je deze stellen via: kantine@sse-voetbal.nl

Door hier te klikken ga je terug naar de algemene FAQ pagina

 

Je ontvangt een kantinedienst pasje (Zie onderstaande afbeeldingen) welke in te wisselen is voor € 15,- bij een bestuurslid. Daarnaast vervul je een maatschappelijke functie als vrijwilliger doordat je zorgt dat mensen zijn bakje koffie, glaasje fris of pilsje kunnen drinken, zoals je dat zelf waarschijnlijk ook graag doet voor, tussen en na de wedstrijd. Tot slot kom je in contact met veel mensen waardoor het ook een sociale functie heeft.

3.png   4.png

Uiteraard gunnen we iedereen de mogelijkheid om zijn/haar contributie te compenseren door een of twee (of wellicht meerdere) kantinediensten te draaien per spelend lid. Maar we hopen en verwachten dat er ook veel SSE’ers zijn die SSE een warm hart toedragen en zijn/haar compensatie graag schenken aan een goed doel binnen de club (zie onderstaande afbeelding). In de kantine zal een donatiesysteem te vinden zijn waar je je tegoed, in de vorm van een pasje, kan doneren. Je helpt hier SSE enorm mee! Jaarlijks wordt toegelicht hoe de opbrengsten van de donaties gebruikt zijn.Kantinedienst_kantine_SSE2.png

Tijdens of na afloop van je dienst ontvang je van een bestuurslid (of een door hen aangewezen persoon) je tegoed in de vorm van een “kantinedienst tegoed” pasje. De waarde van dit pasje vertegenwoordigd voor het seizoen 2020/21 een waarde van €15,- per pasje.

Elke zaterdag en/of zondag kun je bij een van de bestuursleden je pasje inleveren en een formulier invullen (aanwezig in de bestuurskamer) op welke naam en rekeningnummer het tegoed gestort mag worden. De laatste week van de maand wordt het tegoed door de penningmeester overgemaakt op het betreffende rekeningnummer.

Nee, alle transacties verlopen via een overboeking op je rekeningnummer.

Ja, op het moment dat je je inschrijft gaan we er vanuit dat je er bent, iemand in je plaats stuurt om je te vervangen of je dienst overdraagt via Inzetrooster.nl. Wanneer je ingeroosterd staat en niet op komt dagen volgt er een boete. Dit geldt uiteraard niet als je een goede verklaring hebt voor je afwezigheid. We gaan er vanuit dat we dit nooit nodig hebben.

Dat kunnen we natuurlijk niet voor je bepalen, maar om de drempel te verlagen hebben we er bewust voor gekozen om altijd te zorgen dat er ervaren mensen op het sportpark zijn. Zoals bestuursleden of mensen met ervaring in de kantine, die je kunnen helpen waar nodig.
Verder is er een digitaal kassasysteem met touchscreen waardoor het rekenen en het assortiment direct duidelijk zijn. De kassa is eenvoudig te bedienen maar om het je nog makkelijker te maken ligt er een korte handleiding bij en is er een instructievideo gemaakt. Ook in de keuken is bij elk apparaat, in Jip en Janneke taal, aangegeven hoe deze werkt!
Alle mogelijke manieren om dit proces te versimpelen grijpen we aan om het makkelijker te maken, dus suggesties hierin zijn altijd welkom! En onthoudt dat het voor iedereen even wennen is wanneer hij of zij voor het eerst in de kantine staat.

We verwachten van je (jullie) dat je tijdens je dienst zorgt dat mensen in de kantine voorzien worden van drinken en eten. Dat er verantwoord omgegaan wordt met geld. Dat er aan de regels van, geen alcohol schenken onder de 18, gehouden wordt. Dat de kantine netjes en ordelijk wordt gehouden, lege glazen ophalen, tafels en bar schoon houden, keuken na afloop van laatste dienst opgeruimd achterlaten enz. Hiervoor zullen we een kort draaiboekje in de kantine plaatsen zodat je weet wat ervan je verwacht wordt.

Een kantinedienst duurt maximaal 4 uur.

Uiteraard hoef je tijdens je dienst je eigen eten en drinken niet af te rekenen. We nemen aan dat je hier verantwoordelijk mee omgaat. We vragen je wel om deze op de kassa aan te slaan en weg te boeken met de knop “Wegboeken”. Dit om de voorraad in kaart te houden.

Nee, deze gasten van andere clubs en onze eigen scheidsrechters hoeven deze drankjes niet af te rekenen. We vragen je wel om deze aan te slaan op de kassa en met de knop “Wegboeken” weg te boeken om zo de voorraad inzichtelijk te houden.

Dit gaat in overleg met de verantwoordelijke persoon in de kantine (bestuurslid, aangewezen verantwoordelijke of degene die komt afsluiten). Als je dienst er, volgens het tijdschema, op zit, ben je klaar. Als je het geen probleem vindt om nog even te blijven mag dat maar dit is geen verplichting. Het is aan de verantwoordelijke om te beslissen of hij/zij de kantine nog even openhoudt of dat deze wordt gesloten.

Jongeren mogen vanaf 13 jaar werken, maar er gelden wel regels voor het soort werkzaamheden en hoeveel ze mogen werken. De Arbeidstijdenwet (ATW) geeft aan welke mogelijkheden er zijn en aan welke regels we ons moeten houden. De wet maakt een onderscheid tussen kinderen (jonger dan 16 jaar) en jeugdigen (16- en 17-jarigen). Bij kinderen zijn er beperkingen in tijd en in werkzaamheden. Bij jeugdigen is er een beperking in tijd.

Een belangrijke regel vanuit SSE is dat wanneer een minderjarige opgegeven wordt. De ouder/voogd zelf voor een volwassen collega zorgt. Dit om te voorkomen dat minderjarigen zonder begeleiding ingepland worden.

Als 13 of 14 jarige mag je in de kantine werken maar wel alleen op een niet-schooldag, maximaal 7 uur per dag en niet op zondag!

Als 15 jarige mag je in de kantine werken op een niet-schooldag, maximaal 8 uur per dag. Je mag op zondag werken maar niet als er alcohol geschonken wordt. Dus alleen de ochtend dienst.

Voor 13-, 14- en 15 jarige geldt dat zij geen alcohol mogen serveren.

Als je 16- of 17-jarig bent mag je bijna alle werkzaamheden doen. Je mag max 9 uur per dag werken en je mag ook alcohol serveren (niet nuttigen!!). Je mag ook op zondag werken in de kantine.

We zetten daar namens SSE als eis bij dat dit altijd in combinatie moet met een volwassenen (18+) als toezichthouder.

We zijn hier heel strikt in dat niemand onder de 18 jaar alcohol krijgt in de kantine. Bij twijfel moet er altijd identificatie worden overlegd. Bij twijfel en geen ID wordt er geen alcohol geserveerd!

Mocht je nu nog vragen en of opmerkingen hebben? Dan kun je deze mailen naar kantine@sse-voetbal.nl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!