Heufkesweg 29
5768RR
MEIJEL
tel. 077-4662106

Op een van de eerste ‘koude’ dagen van het najaar mocht SSE aantreden in en tegen het Meijel van oud-trainer Ronald Steijlen. Na twee verdiende overwinningen en een prima gelijkspel was het aan de SSE’ers om ook tegen RKMSV te laten zien dat het geen eendagsvlieg is.

Dat deze boodschap duidelijk overgekomen was bij Jochem Vestjens werd al in de vierde minuut duidelijk. Na een goede korte combinatie met Mikey Martens en Merijn Altena kon hij op de brommer en gaf hij een afgemeten voorzet op het hoofd van de nummer 4 van RKMSV, die legde de bal keurig over de eigen doelman, waarna de 0-1 voorsprong al vroeg op het scorebord stond.

Wellicht dat deze vroege voorsprong ervoor zorgde dat bij SSE het gas er wat af ging, want in het restant van de eerste helft lieten beide teams weinig zien. Hoewel SSE enkele goede mogelijkheden creëerde zagen we niet de paarswitte aanvalsmachine van de laatste weken. Een gelukje was dat ook RKMSV nog de slaap in de ogen had. Het duidelijke rustsignaal van de scheidsrechter moet dan ook zeker voor een enkele supporter een wake-up call geweest zijn.

Een kop thee en drie wissels verder liet RKMSV zien dat ook zij een wake-up call gekregen hadden. Direct werd de aanval gezocht en hoewel de Meijelnaren hier niet direct gevaarlijk uit werden, was duidelijk dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Halverwege de tweede helft leek RKMSV dan ook op gelijke hoogte te komen na een voorzet vanaf de linkerflank, maar vanwege buitenspel werd dit doelpunt afgekeurd. Tot ongenoegen van de spelers en met name supporters van Meijel.

Tijd voor SSE om op jacht te gaan naar de 0-2 en die viel een kwartier voor tijd dan ook. De naar voren gestormde Lars van de Nieuwenhof wist de bal onberispelijk tegen de touwen te jassen, waarna de punten in de tas te leken. Niets bleek minder waar, want enkele minuten later maakte Meijel met een knappe bal de 1-2. Wat volgde waren nog enkele hectische minuten. RKMSV stuurde enkele lange lummels naar voren waarbij de boodschap duidelijk was: Pompen!

Zonder dat Meijel écht gevaarlijk kon worden werd de wedstrijd op en langs het veld steeds ruwer. Met name de supporters van RKMSV waren het eerdere buitenspelmoment niet vergeten, waarna de grensrechter de gebeten hond was, respect was hierin ver te zoeken en toen de grensrechter hierover zijn ongenoegen uitte was dit voor de scheidsrechter reden genoeg om de grensrechter weg te sturen. Zo zien we maar, iedereen maakt fouten.

Lang verhaal kort, de punten gingen mee naar d’End en daarmee blijft ’t uurste keurig bovenin meedraaien op een gedeelde eerste plaats met d’Oospel. Komende week staat er geen wedstrijd op het programma, waarna het altijd lastige vv Neerkandia op bezoek komt. Met twee gelijke spelen, een overwinning en een verliespartij is Neerkandia prima begonnen, dus de paarswitten kunnen weer vol aan de bak!