Bennenbroekstraat 65
5712BL
SOMEREN
tel. 0493-491986

De eerste overwinning in 2023 is een feit. Tegen RKMSV kwam SSE goed uit de startblokken, speelde verder van het eigen doel dan vorige week en knokte voor wat het waard was.
Nog voor de supporters goed en wel langs de lijn plaats hadden genomen lag de bal in het netje. Met een schitterend afstandsschot van buiten de 16 verschalkte Ruben Altena de enigzins voor zijn doel staande Engels, 1-0.
SSE bleef het initiatief houden en kreeg nog wat kleine kansjes. De bezoekers zetten daar weinig tegenover en hadden halverwege de eerste helft bij hun eerste mogelijkheid het geluk aan hun zijde. Uit een scrimage viel de bal voor de voeten van Nijssen en die schoot de bal binnen.
De paarswitten lieten zich niet uit het veld slaan. Twee minuten later stond SSE al weer op voorsprong. Uit een hoekschop passte Ruben Altena prima op zijn broer Erwin en die schoot mooi binnen, 2-1.
Ook Remco de Vries kreeg voor rust nog een kans. Uit een ingooi draaide hij goed weg bij zijn tegenstander en schoot maar rakelings over.

Na de thee plooide SSE iets meer terug en dat leidde tot enkele mogelijkheden voor de bezoekers. De 3-1 viel dan ook op het goede moment. Erwin Altena ging op links goed door en uit zijn prima voorzet werkte Remco de Vries via een Meijelse verdediger de bal in het doel. De score had nog hoger uit kunnen vallen maar uit een strakke voorzet van Jochem Vestjens kreeg invaller Roy Lemmen de voet onvoldoende tegen de bal, die vervolgens rakelings voorlangs ging.

De laatste 10 minuten stuurde oud SSE-trainer Ronald Steijlen al zijn manschappen naar voor en zette daarmee SSE nog onder druk. De paarswitten kregen met de nodige inzet en enig fortuin echter geen doelpunten meer tegen.

Deze zege was echt nodig om boven de degradatiestreep te komen en aan het vertrouwen te werken. Het komende paasweekend heeft het eerste geen inhaalprogramma en kan er in alle rust toegewerkt worden naar de cruciale uitwedstrijd tegen FC Cranendonck.