Bennenbroekstraat 65
5712BL
SOMEREN
tel. 0493-491986

In een ondanks het slechte weer drukbezochte wedstrijd moest SSE het onderspit delven tegen de buren uit De Hei. De sfeer zat er al direct goed in met rookpotten, vuurwerk, tromgeroffel en spreekkoren over en weer.
Tot halverwege de eerste helft was het vooral veel strijd en droop de spanning er aan beide kanten vanaf, zodat er van goed voetbal nauwelijks sprake was. Erwin Altena gooide als eerste de spanning van zich af, werd aangespeeld door broer Ruben, zette zijn tegenstander op het verkeerde been en met een fraaie bal over de kansloze Coen Smits verdween de bal in de verre hoek, 1-0.
Hierna trokken de oranjehemden het spel naar zich toe wat resulteerde in enkele fraaie kansen. Stefan Maas schoot in vrije positie voorlangs en Bram van Mierlo had na een redding van Claudio Zanetti het vizier ook niet op scherp staan. SSE ging dan ook met een gelukkige 1-0 stand de rust in.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Op een schot van Tim Warmerdam redde Claudio Zanetti bekwaam en de rebound van Dennis Kanters keek hij naast. Bij een uitbraak van SSE zag de verdediging van de bezoekers er niet best uit, Coen Smits redde echter op de inzet van Erwin Altena. Met een drietal wissels voerde SVSH de druk op en binnen vijf minuten boog invaller Tim van Zoggel de achterstand eigenhandig om naar een 1-2 voorsprong.
Het lukte SVSH hierna niet de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Vlak voor tijd wist SSE via een prima counter weer langszij te komen. Bjorn van Tilburg werd op rechts weggestuurd en uit zijn prima voorzet schoot Robert Urban de gelijkmaker tegen de touwen.
Waar SSE dacht een punt over te houden aan de derby, kopte Lex Klaver de oranjehemden alsnog naar de verdiende overwinning, na gepingel van SSE op een plek waar dit absoluut niet kan.
Gezien het spelbeeld en de kansen een terechte overwinning voor onze buren.  Op 26 maart krijgt SSE de kans om revanche te nemen in De Hei. Maar allereerst wacht a.s. zondag de voor SSE altijd lastige uitwedstrijd tegen RKMSV.