Gildefeesten Kring Peelland op Sportpark de Heikampen! - SSE

Sponsors

Gildefeesten Kring Peelland op Sportpark de Heikampen!

14 juni 2023 21:30


In het weekend van 7, 8 en 9 juli vinden de Kringgildefeesten plaats op Sportpark de Heikampen. Ter ere van het (uitgestelde) 125-jarige bestaan van Gilde Sint Lambertus. Het Gilde heeft een prachtig programma in elkaar gezet dat zich voornamelijk op- en rondom ons mooie sportpark afspeelt.

Bekijk hieronder het programma:

Vrijdag 7 juli
20:00 uur Proms-concert Harmonie Juliana

Zaterdag 8 juli
15:00 uur Bijeenkomst van gilde delegaties bij gildehuis “Jan van Tieskes” en opening van de kringdag Kring Peelland 2023 Aansluitend een korte rondgang door Someren-Eind naar het feestterrein.
16.30 uur Plechtige gildemis in de tent op het feestterrein.
18:30 uur Aanvang van de receptie in de feesttent op sportpark de Heikampen Someren-Eind

Zondag 9 juli
10:00 uur Ontvangst genodigden in de feesttent.
11.00 uur Erewijn in de kantine van voetbalvereniging SSE, volgens de traditie wordt deze aangeboden door het gemeentebestuur.
12.00 uur Vertrek richting feesttent.
12.30 uur Optocht van de gilden door de straten van Someren-Eind
13.45 uur Massale opmars onder leiding van de kringcommandant. Opvolgend daarop de vernieuwing van de eed van trouw aan het wereldlijke gezag, toespraak door de burgemeester, toespraak door de hoofdman, opening van de wedstrijden door de kringvoorzitter, massale vendelgroet en slangendefilé.
15.00 uur De gilde wedstrijden worden rond de feesttent gehouden in de disciplines standaardrijden, trommen, vendelen, bazuinblazen, kruisboog- en geweerschieten, jeu de boules en er zijn ook  jeugdactiviteiten. In de feesttent zullen optredens zijn van o.a. een Duits duo Rudi und Carrell, zanger Ronald van der Lee en Toeter Thijs opzijn Alpenhorn.
19.00 uur Prijsuitreiking algemeen klassement door de koning van het gilde Sint Lambertus en de  kringvoorzitter. Prijsuitreiking van de wedstrijden zal doorlopend plaatsvinden.
19.30 uur Sluiting van het kringgildefeest door teruggeven van het kringvaandel aan kringvoorzitter.
21:00 uur Dagafsluiting.

Lees hier meer over Gilde Sint Lambertus

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!